TR | EN
Yaz Okulu Hakkında Duyuru
15.06.2024

Üniversitemiz Senatosunun 27/09/2023 tarih ve 32/3 sayılı kararı gereğince; 2023-2024 Eğitim - Öğretim yılında Fakültemizde yaz okulu açılmayacak olup; güz ve bahar yarıyılları sonunda bütünleme sınavı yapılacaktır.  Diğer üniversitelerden Yaz Okulunda ders almak isteyen öğrencilerimiz aşağıdaki duyuruyu dikkatlice incelemelidir.

YAZ OKULUNDA DİĞER ÜNİVERSİTELERDEN DERS ALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

Yaz okulunda başka üniversitelerden ders almayı planlayan öğrencilerin;

1) Ders/derslerin kod ve isimlerini, AKTS ve yerel kredi bilgilerini gösteren belgeleri ve ders içeriklerini almaları,

2) Diğer üniversitelere ders kaydı yaptırmadan önce, Fakültemiz web sayfasında “Öğrenci Rehberi” sekmesi altında bulunan “Başka Üniversitelerden Ders Alma Dilekçesini” doldurarak bölüm sekreterliklerine teslim etmeleri gerekmektedir. Dilekçeye ulaşmak için TIKLAYINIZ

NOT

1) Bu işlemleri yapmadan başka üniversitelerden ders/dersler alan öğrencilerin almış oldukları dersler ve notları kesinlikle geçerli sayılmayacaktır.

2) Bölüm başkanlıklarına yapılacak başvurularda belgenin aslının başvuru sahibi tarafından teslim edilmesi gerekmektedir. Mail yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

3) Yönetmeliğe göre Yaz Okulunun beş hafta yapılması durumunda toplam en fazla 9 yerel kredi değerindeki derslere kayıt yaptırılabilir. Bu kredi değeri genel not ortalaması 3,00 ve üstünde olan öğrenciler için 12’dir. Yaz okulunun yedi hafta olarak açılması durumunda ise toplam en fazla 12 yerel kredi değerindeki derslere kayıt yaptırılabilir. Yedi haftalık yaz okulunda genel not ortalaması 3,00 ve üstündeki öğrenciler 15 yerel kredi değerindeki derslere kaydolabilirler.

4) Doldurulan dilekçenin öğrenci danışmanı ve bölüm başkanı imzalatılması gerekmektedir. Danışmanın izinli veya görevli olduğu durumlarda bölüm başkanı veya bölüm başkan yardımcıları tarafından dilekçenizin imzalanması yeterlidir.

5) Doldurulan dilekçe de ders alacağınız üniversitede verilen dersin kredisi fakültemizde verilen dersin kredisinden az olamaz. Aynı veya yüksek olması gerekir. Yaz okulunda alacağınız ders seçimi yaparken mutlaka dikkat ediniz.

İlgililere önemle duyurulur.